• Deň mobility

          • Vo štvrtok 21.9. a v piatok 22.9. prebiehali na našej škole DNI MOBILITY. V piatok súťažili žiaci 2.stupňa na štyroch stanovištiach – jazda zručnosti na motokárach, streľba, rýchlostná jazda na bicykli a poskytovanie prvej pomoci. Všetkým žiakom a vyučujúcim ďakujeme za skvelú atmosféru a organizáciu. A deviatakom za ukážkovú pomoc pri všetkých aktivitách.

          • Super Finále SP v DP, 8.kolo Štúrovo

          • Dňa 9.9.2023 naše žiačky a pretekárky ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovali školu najlepšími umiestneniami. Tapušikova Alexandra (1000m) skončila na 1.mieste a Lajchová Karolína (1000m) na 3.mieste. Týmito úspechmi dopomohli k prvenstvu celého klubu. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Majstrovstva SR v plávaní

          • Naša žiačka Alexandra Tapušíková získala na Majstrovstá SR mladších žiakov v plávaní 1.miesto 200 m motýlik, 2.miesto 400 m voľný spôsob, 2. miesto 800 m voľný spôsob, 2.miesto 4x100 m polohové preteky,2.miesto 4x100 m voľný spôsob. Blahoželáme.

          • Piknik v škole

          • A bolo nám super:)

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a určite aj zabavili na našom prvom školskom pikniku. Bolo to jedno super poobedie, kde sme mali kopec zábavy, či už na štvorkolkách, s našimi odvážnymi hasičmi alebo sme sa dozvedeli aj niečo nové o vývoji a statostlivosti o psíkov. Pevne veríme, že malí aj veľkí si toto poobedie vychutnali a my sa tešíme na ďalšie spoločné chvíle strávené s Vami. Osobitné poďakovanie patrí QUADMOTO s.r.o., Hasičskému a záchrannému zboru z Piešťan a pani učiteľke Papánkovej a jej psíkom.

          • Kynologický a policajný deň

          • 23. 06. 2023 sme si užili pekný deň v Kynologickom klube Piešťany na Bodone spolu s ich vycvičenými psíkmi a Mestskou políciou Piešťany. Naše deti si mali možnosť pozrieť ukážku poslušnosti psíkov, výskúšať si strielanie zo vzduchovky, páni policajti im odprezentovali služobné auto a odpovedali na množstvo zvedavých otázok našich žiakov. Preťahovanie lanom, zhadzovanie plechoviek či opekanie boli tiež jedny z aktivít, ktoré sme absolvovali. Ďakujeme našej Mestskej polícii a Kynologickému klubu, že sme s nimi mohli stráviť jedno krásne doobedie. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

          • POZNÁVACÍ CYKLOVÝLET NA DRAHOVSKÚ HAŤ

          • Dlho sme sa chystali, až napokon, počasie nám doprialo pár slnečných dní a konečne sme sa mohli rozbehnúť na kolesách za ďalšími zážitkami.

            My žiaci 6.A sme sa zúčastnili cyklovýletu na Drahovskú hať, kde sme sa dozvedeli o histórii a dôležitosti tohto vodného diela. Prezreli sme si a dozvedeli sme sa, na čo slúži malá vodná elektráreň, zažili sme zdvíhanie stavidla, prešli sme spodnou cestou Drahovskej hate, nazreli sme aj do technickej časti stavidla, a dokonca sme sa dozvedeli, prečo sú pri hatiach rybné kanály.

            Okrem toho sme prešli na bicykli okolo celej vodnej nádrže Sĺňava.

            A toto nás nabudilo, aby sme usporiadali ďalší školský cyklovýlet.

          • Doobedie na dopravnom ihrisku.

          • Dopravná výchova

            V utorok, 13.06., si naši druháci z 2.B a 2.C užili krásne doobedie na dopravnom ihrisku v MŠ na Detvianskej. Mestská polícia z Piešťan poučila deti o tom, ako sa správne orientovať v cestnej doprave. Deti si skúsili jazdu zručnosti na kolebežkách, pričom museli dodržiavať pravidlá cestnej premávky a riadiť sa či už svetelnou signalizáciou alebo dopravnými značkami. Veríme, že si toto dopoludnie užili a opäť budú o niečo opatrnejší v pohybe na cestách. Veľké ďakujem patrí ešte raz Mestskej polícii Piešťany. 

          • Projekt Výnimočné školy od Nadácie ZSE.

          • Posledné májové týždne patrili "autoškolákom". Naša škola sa zaradila medzi školy, ktoré boli úspešné pri získaní grantu Nadácie ZSE v projekte "Výnimočné školy". Žiaci druhé stupňa absolvovali vzdelávanie v oblastiach ovládania dopravných predpisov a prostriedkov na križovatkách, zdokonalili sa v poskytovaní prvej pomoci a naučili sa nové postupy v krízových situáciách nielen na cestách, ale aj v živote. Ďakujeme za spoluprácu Mestskej polícii Piešťany, Autoškole Sabína v Piešťanoch, záchranárom zo spoločnosti Helpo a všetkým účastníkom spoločného, výnimočného vzdelávania.

          • Úspechy našich žiačok

          • V poslednej dobe sa našim žiakom nesmierne darilo. Žiačka Gréta Brišková získala krásne 1.miesto v okresnom kole Slávik Slovenska a žiačka Diana Ďuráková postúpila do celoslovenského kola výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. 

            Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. 

          • Hrdá škola

          • Do dalšieho kola projektu Hrdá škola sme sa zapojili recyklovaním nepotrebných vecí. V škole nie sme lenivci, vyrábame recy-veci.

          • "MLADÝ GASTRONÓM"

          • Dňa 4.4.2023 sa žiaci z 8.A - Marek Šandrik, Richard Hrčka, Viktória Kujovská a Denisa Macháčová, zúčastnili na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera celoslovenskej súťaže "MLADÝ GASTRONÓM". Súťažili v dvoch disciplínach: pečenie mafín a slávnostné prestieranie s veľkonočnou tématikou. Z 6 tímov a 24 súťažiacich napiekli chutné a krásne mufinky a pripravili nádherné veľkonočné tabule. Naši ziaci obsadili krásne 3.miesto. Srdečne im blahoželáme.

        • Naše úspechy
          • Naše úspechy

          • V okresnom kole matematickej súťaže Pytagoriáda v kategórii štvrtákov získala Simona Jankovičová zo 4.A krásne 2. miesto.

            V okresnom kole speváckej súťaže Putujeme za ľudovou piesňou získala Gréta Brišková z 3. A v kategórii najmladších spevákov 3. miesto. 

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme aj ostatným súťažiacim za reprezentáciu školy.

          • Strelecká súťaž

          • V piatok 17. 3. 2023 sa naši žiaci zúčastnili Krajského kola v streľbe, ktorá sa konala v streleckom klube Beta 77. Keďže sa okresné kolo v Galante tento rok nekonalo, dostali sme možnosť štartovať v Krajskom kole. Túto možnosť sme aj využili a spravili sme dobre. Krajského finále sa zúčastnili tieto školy: ZŠ Bernolákova Holíč, ZŠ Komenského Senica, ZŠ Jána Bottu Trnava, ZŠ Trakovice, ZŠ V. Paulínyho – Tótha Senica, ZŠ Bernolákova Holíč, ZŠ Holubyho Piešťany, ZŠ  Unín, ZŠ s MŠ Cerová, ZŠ s MŠ Katlovce a ZŠ sv. Jozefa, Pribinova Hlohovec.

            Treba spomenúť, že naša škola  sa venuje streľbe len v rámci krúžku, a preto bolo presadiť sa  medzi žiakmi, ktorí trénujú a súťažia v lige organizovanou Slovenským streleckým zväzom ťažšie. Hoci sme sa neumiestnili na medailovej pozícii, chlapci podali solídne výkony, začo ich pochválil aj organizátor súťaže. Skončili sme na 4.mieste. Súťažilo sa v kategórii mladších a starších žiakov. Každý mal dva pokusy do 15-tich terčov. Spolu teda vystrelili 30 rán a mohli získať dokopy 300 bodov. Najlepšie sa darilo Šimonovi Slezákovi, ktorý získal 276 bodov, Andrej Bolerázsky  261 bodov a Tomáš Tapušík  247 bodov. Chlapcom ďakujeme za bojovnosť, vzorné reprezentovanie školy a želáme veľa ďalších úspechov!

          • Pestovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pestovanie.

            September je mesiac, kedy zberáme úrodu. Tak aj naši tretiaci pozberali svoju úrodu zemiakov. Ako druháci zasadili, ako tretiaci vykopali. Naša škola má výborne vybavenú kuchynku pre žiakov, kde sme si mohli zemiaky upiecť a pochutiť si na nich.

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hollého pamätník

          • Aj tento rok dostali žiaci príležitosť zasúťažiť si v umeleckej recitácii. Školské kolo Hollého pamätníka
            sa uskutočnilo 28. februára a žiaci v ňom súťažili v dvoch kategóriách. Obe kategórie už poznajú
            víťazov, ktorí postupujú do okresného kola. V prvej kategórii (2. až 4. ročník) si zasúťažili sedemnásti
            recitátori, spomedzi ktorých zvíťazili:

            Kategória poézia:
            1. miesto: Sára Maria Juricová, 2.A (ukážka Modelka koza)
            2. miesto: Šimon Bartovic, 4.B (Už ho vezú)
            3. miesto: Veronika Menyhartová (Veľký kráľ)

            Kategória próza:
            1. miesto: Bruno Čačík, 2.A (ukážka No toto)
            2. miesto: Klára Kollárová, 2.A (Namyslené vajce)
            3. miesto: Gréta Brišková, 3.A (Čo baby nedokážu)

            Víťazom srdečne gratulujeme a ďakujeme všetkým zúčastneným za chuť vyskúšať si umenie
            prednesu!

          • PREVENCIA

          • Divadelné predstavenie Cybar Cyrano

            Dňa 14.3. sme boli s našimi žiakmi na divadelnom predstavení Cyber Cyrano, ktoré nám zahralo bábkové divadlo Na rázcestí z Banskej Bystrice. Táto divadelná hra bola napísaná podľa skutočného príbehu maďarským režisérom Istvanom Tasnádim. V hre poukazuje práve na nebezpečensto sociálnych sietí, a na to, ako sa človek môže začať pohybovať už za hranicou reálnosti, falošnosti a manipulatívnosti. Na konci predstavenia žiakov o používaní a prevencii na internete poučila aj pani Dominová z Mestskej polície Piešťany. Ďakujeme za pekný divadelný zážitok a zároveň ďakujem aj  našim žiakom za disciplinované a slušné správanie na divadelnom predstavení. 

          • PREVENCIA 

          • 07.03.2023

            Do našej školy zavítal team z Národnej linky na podporu ochrany deti pred násilím. Žiakov oboznámil s danou problematikou a oznámil im kde a koho môžu bezplatne kontaktovať ak sú v neľahkej životnej situácii.